Artikel archief

Vliegen naar Dubai

19-07-2013 15:30

Vandaag gaan we op pad. Geen enorm vroeg-uit-je-bed-gedoe maar grote kans dat we een wat onrustige nacht achter de rug zullen hebben. Een grote witte vogel van 2 verdiepingen staat op ons te wachten en brengt ons in zes en half uur naar een grote hete zandbak: Dubai, hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten. Daar moeten we normaal gesproken overstappen en iets van 9 uur niets doen. Net te kort om Dubai te verkennen en te lang om op het vliegveld rond te lopen. Daarom vliegen we pas een dag later weer verder en gaan we, onder het mom van "nu we er toch zijn" mannen in jurken bekijken, zandhappen en sterren loeren.

Onze vlucht volgen? Hier klikken.

 

Vlucht EK 148

vertrek om 15:30 uur vanaf Amsterdam Schiphol

aankomst om 23:59 uur in Dubai (incl. 2 uur tijdverschil)

(klik op het vliegtuig voor details)

Lees meer

Chelsea Tower Suites (Dubai) - 2 nachten

20-07-2013 01:00

Klinkt heel wat: 2 nachten in Dubai. Maar ze zijn vrij kort. Met een beetje geluk zijn we een uur na middernacht (dus op 20 juli) in het hotel (gevoelsmatig 2 uurtjes vroeger dus we kunnen de wereld aan) en duiken we ons bedje in om de volgende ochtend de bloedhitte van Dubai hartje zomer te ervaren.

Site van ons hotel: klik hier.

Lees meer

Woestijnsafari

20-07-2013 08:00

Om 08:00 worden we opgepikt bij ons hotel om de woestijn te gaan verkennen. Dat is toch immers het eerste waar je aan denkt (en waarschijnlijk wat je ziet) als je in het Midden Oosten bent. En als je dan in een stad logeert waar de plaatselijke politie in een Lamborghini Aventador rondrijdt, moet je wel in stijl die grote zandbak in: een Hummer H2. In 3 uur tijd gaan we de zandduinen afcrossen ("dune bashing" zoals ze dat zo mooi noemen), een kameel beklimmen, sand boarding en mooie kiekjes maken natuurlijk.

Site van onze gastheer in de woestijn: klik hier.

Lees meer

Vliegen naar Vietnam

21-07-2013 09:15

En doorrrrr..... Iets langer vliegen deze keer. Zeven uur en 20 minuten naar Tan Son International Airport in Ho Chi Minh City. Of Saigon zoals het nog steeds bekend staat. We moeten het met iets minder geweld doen voor dit tweede deel van de reis. Een Boeing 777-300ER speelt voor vogel deze keer en dan moet je het toch al snel met 0,01 Mach minder doen. Er komt 3 uur tijdsverschil bij dus het zal al avond zijn als we het wiel aan de grond zetten. Kom maar op met die chaos.

Onze vlucht volgen? Hier klikken.

 

Vlucht EK 392

vertrek om 09:15 uur vanaf Dubai

aankomst om 19:35 uur in Ho Chi Minh City (incl. 3 uur tijdverschil)

(klik op het vliegtuig voor details)

Lees meer

Norfolk Hotel (Ho Chi Min City) - 2 nachten

21-07-2013 21:00

Voor twee nachten verklaren we dit hotel als ons "huis". We komen in de avond aan in Ho Chi Minh City dus de eerste nacht hebben we snel nodig. Op zich is het mooi dat de heenreis in twee stukken is geknipt maar misschien zijn we toch wat verreist en toe aan ouderwets "acclimatiseren". Later komen we nog terug in deze stad met een slordige 7 miljoen inwoners dus de dag na aankomst gaan we zelf voorzichtig een kijkje nemen, beetje wennen aan die Dongen, de lokale gerechten en lekkernijen uitproberen en toch ook wel een beetje badderen in het zwembad.

Site van ons hotel: klik hier.

Lees meer

Vliegen naar Da Nang

23-07-2013 07:30

Alsof we er van houden... We gaan weer vliegen. Naar Da Nang. Een vlucht van 1 uur en 10 minuten dus een afstand die niet in aanmerking kwam om met de auto of bus te overbruggen. In dit rode land is uiteraard maar 1 maatschappij actief en hebben ze een pakkende naam bedacht: Vietnam Airlines.

We gaan vroeg weg. Dus we bereiken ook in de ochtend de oostkust van Vietnam. Da Nang is niet de plek waar we blijven; we stomen door naar de kustplaats Hoi An. Een afstand van 35km dus waarschijnlijk gaan we het onderhandelingsgevecht aan met een taxichauffeur.

 

Vlucht VN 1306

vertrek om 07:30 uur vanaf Ho Chi Minh City

aankomst om 08:40 uur in Da Nang

(klik op het vliegtuig voor details)

Lees meer

Hoi An Garden Villas (Hoi An) - 3 nachten

23-07-2013 12:00

Schijnt een toeristisch gezien zeer verantwoord stadje te zijn: Hoi An. Staat zelfs op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Eens kijken of dat terecht is. We gaan ons in ieder geval als echte toeristen gedragen. Fietsen huren, naar het strandje fietsen, kleding op maat laten maken, kookles en traditioneel Vietnamees theater (hoe lang kunnen we blijven zitten). Bij "3-op-reis" hebben ze er ooit een leuk film pje over gemaakt.

Site van ons hotel: klik hier.

Lees meer

Orchid Hotel (Hue) - 2 nachten

26-07-2013 08:00

We gaan door naar Hue. Een bezoek dat doorspekt is met cultuur en historie. Schijnt een parfumrivier door deze oude keizerlijke stad te lopen en sinds het tot 1945 de hoofdstad was van een of andere dynastie zullen er ongetwijfeld veel graven en pagodes te bezichtigen zijn. De route er naar toe laat zich al beschrijven als indrukwekkend en als je weet dat die route de Wolkenpas is gedoopt, maakt dat op z'n minst nieuwsgierig. Niet vergeten de fotocamera op te laden dus. Qua kilometers is het te overzien; iets van 100km. Waarschijnlijk is een taxi de beste manier om in Da Nang te komen en dan van daaruit met de trein naar Hue. Een stukje van 100 kilometer dus dat moet te doen zijn...

Site van ons hotel: klik hier.

Lees meer

Vliegen naar Hanoi

28-07-2013 15:00

Toegegeven, we hebben hier een wat laffe beslissing genomen. In eerste instantie stond een lange treinreis geboekt van Hue naar Hanoi (15 uurtjes over 1142km) maar we zijn van gedachten veranderd. De Reunification Express ziet er op het eerste oog avontuurlijk uit en de bewegende beelden zijn ook niet gek, maar hoe dieper we groeven, hoe meer de twijfel toesloeg. Kortom: we zoeken onze vliegende vrienden en vriendinnen weer op en gaan door de lucht naar Hanoi. Zelfs het vliegtuig is het zelfde dus we voelen ons vast thuis aan boord.

 

Vlucht VN 1524

vertrek om 15:00 uur vanaf Da Nang

aankomst om 16:10 uur in Hanoi

(klik op het vliegtuig voor details)

Lees meer

Rising Dragon Villa (Hanoi) - 1 nacht

28-07-2013 18:00

We gaan de hoofdstad verkennen: Hanoi. Nog niet eens de grootste stad van Vietnam want die eer is gegund aan Ho Chi Minh stad. Het verwarrende is, dat die stad na de nederlaag van de Amerikanen in 1975 is omgedoopt van Saigon naar Ho Chi Minh om de man te eren die in 1945 de onafhankelijksverklaring voorlas in Saigon en wiens mausoleum in Hanoi een groot toeristisch trekpleister is: yep, meneer Ho Chi Minh

Site van ons hotel: klik hier.

Lees meer
Onderdelen 1 - 10 van 19
1 | 2 >>